Stacks Image 1757

UT UNUM SINT

"'Dat zij een zijn'"
Zuster Angela Merici
onze grondlegster.

Stacks Image 1761

Symbool dat alle belijdende
OSU-leden dragen.

“Wij durven verandering te
bewerkstelligen in onszelf,
onze Kerk en onze Samenleving”
door Solidariteit met:
De onderdrukten, de economisch armen
vooral vrouwen en kinderen.

Provincie Tezpur

Stacks Image 1752
Stacks Image 1754

Scheidend Bestuursteam met Algemeen Bestuur - Tezpur

Stacks Image 1756

Zusters Ursulinen van de Provincie Tezpur tijdens hun eerste Provinciale Kapittel.

Stacks Image 1768

Ministerie van Onderwijs, Provincie Tezpur.

Stacks Image 1770

Kandidaten - Provincie Tezpur

URSULINEN IN DE PROVINCIE TEZPUR, INDIA, ZOEKEN DE ZON OP

Kort na de inwijding van de nieuwe Provincie Tezpur, installeerde het Provinciehuis eind februari 2013 een nieuw zonne-energiesysteem. Het werd in werking gesteld door Zr. Mridula OSU, de nieuwe provinciale Overste. Het was het geesteskind van Zr. Lucienne, de scheidende Overste die het plan had geïnitieerd.

De Zusters kunnen nu dag en nacht rekenen op ononderbroken stroomvoorziening. Dat is een aanwinst, gezien de veelvuldige lange stroomstoringen van vroeger en de oplopende kosten van het in bedrijf houden van een zware dieselgenerator. De overheid heeft geen onmiddellijke oplossing voor het stroomtekort en alternatieve bronnen zijn niet kosteneffectief. De electriciteitsrekeningen zijn nu erg hoog.

Het systeem gebruikt 20 zonnepanelen, die zijn gekoppeld aan accu's die zeven jaar meegaan. Zij leveren 5 KVA, genoeg voor lichten, ventilators en een paar computers gedurende de hele dag en nacht. Het systeem is ontworpen door de heer P.J. Kashyap, een plaatselijke Assamese werktuigkundige (B.Tch in Elektronica en communicatie). Hij is ook adviseur van Tatas.

Het systeem levert overdag energie, en laadt tegelijkertijd de accu's op, die ten minste 72 uur energie kunnen opslaan. Het is toepasselijk genaamd Daglichtsysteem. Een ander voordeel is dat het zelfs energie kan genereren in situaties met diffuus zonlicht. Zodoende kan het Huis zelfs ononderbroken stroom hebben in de langdurige regenachtige en bewolkte dagen van de Moesson en de mistige winterdagen.

We hopen de kosten van het materiaal en de installatie in minder dan 2 jaar terug te verdienen. Na installatie is het onderhoud te verwaarlozen, dus er zijn geen extra kosten. De Zusters die het kantoorwerk doen, Zusters die studeren en Kandidaten hebben nu genoeg licht en stroom ter beschikking.

Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken. Zonne-energie is veel beter dan een heleboel kaarsen! Dat wij God's gaven met wijsheid mogen gebruiken. Zr. Mridula OSU
TeleportMe